Deklarata e Mirë se vini për Refugjatët

Deklarata e Mirë se vini për Refugjatët

Njerëzit në Dover janë të mëshirshëm dhe i kujdesshëm. Pothuajse të gjithë ka përvojë ose të dorës së parë ose me familjet dhe miqtë e sfidat e të jetuarit në një qytet kufitar. Shumica e atyre që punojnë në Dover kanë përgjegjësi në fund të mprehtë për mbrojtjen dhe lirinë e qytetarëve ndaj atyre që dëshirojnë dëm për komunitetin tonë kombëtare, por edhe për ruajtjen e vlerave britanike e komunitetit dhe dhembshuri për ata që janë në nevojë.

Emrat në memorialin Dover luftës dhe varret e të vdekurve luftës në varrezat Dover-së dëshmojnë për përcaktimin e komunitetit tonë për të mbrojtur liritë tona kombëtare dhe mënyrën e jetesës edhe me kosto të tmerrshme personale.

Dover është një komunitet front vijë me një histori krenare të përshëndetur ata që duke kërkuar siguri kur frika e jetës së tyre. Në 1685 Refugjatët Huguenot franceze zbarkuan në Dover largohen persekutimeve për bindjet e tyre fetare.
Dover ishte qyteti i parë për të mirëpritur fëmijët hebrenj shpëtuan nga Gjermania para Holokaustit të Luftës së Dytë Botërore. Një fëmijë që vijnë në Dover kujton;

"Kur pashë shkëmbinjtë e famshme të Dover, I kam ngacmuar tmerrësisht. Brenda meje Unë kisha një ndjenjë se një epokë e re ishte gati për të filluar. Kam bërë deri mendjen time atje dhe pastaj të filloj nga e para "

Ne e kuptojmë se kërcënimet ndaj lirive dhe të vlerave tona mund të jenë fizike dhe mbështetjen Force kufirin tonë në detyrat e tyre.

Njerëzit Dover luftoi dhe vdiq në të kaluarën për të siguruar që komuniteti ynë ishte një vend i sigurt dhe i kujdesshëm dhe i mëshirshëm për të jetuar dhe të lulëzojë.

Njerëzit Dover sot janë të përkushtuar të punojmë për të siguruar që ne të mbetet një komunitet të sigurt dhe i dashur dhe i mëshirshëm ku një mirëseardhje të ngrohtë është dhënë refugjatëve dhe të gjithë janë në gjendje të jetojnë jetë të plotë dhe të lumtur.
Miratuar nga Këshilli i qytetit në mbledhjen e tij të mbajtur më 21 tetor 2015