Programi Porchlight myDover : Pikturë e një të ardhme të ndritshme për të pastrehët Dover

Porchlight , një nga bamirëse kryesorja Mbështetja e pambrojtur dhe të pastrehë në Kent, dhe Projekti Dover zgjuar, një komunitet- Projekti bazuar Art në Bregun Kent, kanë bashkuar forcat në një skemë të re të cilën ata shpresojnë se do të jetë katalizator për të qëndrueshme ndryshimet shoqërore në qytetin e Dover. Grupet duan të përfshijë anëtarët e komunitetit të cilët janë duke luftuar me pastrehëve dhe çështje të tjera në një herë në një seancë të artit javë. Plani është që të punojë në panele të veçanta që eventualisht do të vihet së bashku për të formuar një afresk i madh, graphically illustrating that everyone has the potential to be an active community member with each contributing their unique experience and wisdom to the whole. Porchlight ka zhvilluar lidhje të ngushta me Sleepers përafërt në Dover përmes tyre 'Rruga Kontakt’ punë, duke i dhënë këshilla, duke ndihmuar për të përfunduar aplikimet përfitimeve dhe qasje në shërbimet shëndetësore dhe sociale, si dhe janë atje vetëm për të folur apo për të ofruar një pije të nxehtë. Projekti zgjuar ka punuar për të nxitur frymën e komunitetit përmes nismave të artit të tilla si myDover dhe myNeighbourhood, duke i dhënë njerëzve mundësinë për të parë se ku ata jetojnë në një dritë më pozitive. Tani përmes Programit Porchlight myDover, këto dy bamirëse shpresoj që të sjellë disa prej anëtarëve më të rrezikuara të shoqërisë përsëri në komunitet, si dhe për të ndihmuar ata të zhvillojnë aftësitë që do të rrisë perspektivat e tyre të ardhshme.