Historia Binjakëzimit DOVER-së

Dover është binjakëzuar me të dy Calais, Franca dhe Spliti në Kroaci. Calais ishte binjakëzuar me Doverin që herët 1973 dhe Binjakëzimi midis Splitit në Kroaci dhe Doverit daton nga 1956.

Calais, Franca

calais-france-nga-Samulili-cc-nga-sa-3

Lidhja e Dover me Calais bazohet në partneritetin dhe interesat tona të përbashkëta ndër-kanale. Qytetet mbështesin njëri-tjetrin në raste të rëndësishme qytetare siç janë përkujtimet e së Dielës së Përkujtimit dhe ngjarje të tjera të rëndësishme. Ekziston një program i rregullt vizitash për ngjarje kulturore dhe tregu për të inkurajuar zhvillimin e turizmit dhe lidhjeve kulturore, miqësia dhe mirëkuptimi.

Për shumë vite Dover dhe Calais mbajtën një festival vjetor të binjakëzimit të sportit me secilin qytet që organizonte me radhë dhe organizonte gara mbi një gamë të gjerë sportesh dhe lojërash për ekipet nga të dy qytetet në çdo gjë, nga futbolli në gardh.. Klubet tani vazhdojnë të organizojnë gara miqësore në baza individuale.

 

Split, Kroacia

Kip-Grgura-Ninskog-nga-Silverije-cc-nga-sa-3

Dover dhe Split kanë pasur një marrëdhënie të ngushtë që nga ajo kohë 1956 kur u binjakëzuan për herë të parë si pjesë e përpjekjeve për të rindërtuar Evropën pas shkatërrimit të Luftës së Dytë Botërore. Lidhja ishte përsëri shumë e rëndësishme gjatë dhunës që pasoi shpërbërjen e ish-Jugosllavisë.

Përfaqësuesit qytetarë të dy qyteteve mbeten në kontakt të rregullt me ​​vizitat gjatë të cilave rinovohen lidhjet kulturore dhe diskutohen dhe eksplorohen fusha me interes të përbashkët. Shkolla Astor ka qenë veçanërisht aktive gjatë viteve në zhvillimin e marrëdhënieve midis të rinjve të të dy qyteteve me vizita shkëmbimi dhe aktivitete të tjera..

 

Këshilli i Qytetit të Doverit është i përkushtuar të mbështesë lidhjet e binjakëzimit të qytetit. Nëse dëshironi të përfshiheni në ndonjë projekt që përfshin qytetet tona të binjakëzuara, kontaktoni Këshilltarin tuaj lokal ose Këshillin direkt nëpërmjet faqes sonë të kontakteve.