Pencester Gardens & pavijon

Këshilli i qytetit Dover | Pencester PavilionPencester Gardens mund kurrë nuk kanë qenë ndërtuar në qoftë se disa nga skemat e propozuara për këtë zonë kishte ardhur për të realizua.

Kur Pencester Road ishte vënë në 1860, ajo kishte për qëllim për të ndërtuar një rrugë, që do të quhet Neville Road, nga Pencester rrugën drejt Eastbrook vend, por kjo nuk ka ndodhur. për 1880 toka ishte fituar me qëllim të duke e përdorur atë për një stacion Dover në lidhje me Channel Tunnel, e cila ishte më pas duke u planifikuar për të drejtuar nga St Margaret-së.

Kur se projekti nuk është sugjeruar që ajo të përdoret për ndërtimin e një Town Hall të re, por në fund, Objektet janë përmirësuar në Maison Dieu në vend. Planet e tjera të përfshira një terren rekreative dhe një rrugë lehtësim për të lehtësuar bllokimet në biggin Rruga. Në vitet e tij më vonë vendi u përdorur si një oborr drurit.

Ne nentor 1922 toka është blerë nga Korporata dhe kopshte të reja janë hedhur jashtë. Pencester Gardens u hap në 1924, si dhe lawns zakonshme dhe lehe ka pasur edhe një zonë të luajë për fëmijët dhe një kurs miniaturë golf. Kopshte të ketë qenë një hapësirë ​​të këndshme gjelbër në qendër të qytetit që nga atëherë, dhe kanë dhënë një vend për shumë fetes dhe funfairs.

Në 2000, një pavijon për koncerte band dhe shfaqje të tjera është ndërtuar për të përkujtuar të mijëvjeçarit të ri. Rruga Mijëvjeçarit, e cila shkon rreth pavijon, është përfunduar në 2001. Rruga është e përbërë nga 100 flagstones çdo përkujtuar një ngjarje në historinë e Dover-së, secili sponsorizuar nga një banor vendas apo të biznesit.

A jeni një grup, grup lokal ose individ i cili ka një talent apo një mesazh që do të doja të ndajë me komunitetin? Për të përfituar nga ky objekt të mrekullueshme lokale, ose thjesht për të diskutuar idetë, ju lutem kontaktoni Tracey Hubbard në Këshillin e qytetit Dover në 01304 242 625, ose rezervoni tani.

Të flagstones Path Mijëvjeçarit

vitngjarje
120Dy lighthouses romake Pharos ndërtuar
200Roman pikturuar House ndërtuar
696St Martin-le-Grand themeluar
1050Portet Cinque formuar
1066Norman Invasion - Dover plaçkit dhe u dogj
1086William Fitz Godfrey - Kryetari i parë i Dover
1130Dover Priory themeluar
1154Mbreti Stephen vdiq në Dover Priory
1180Castle Mbani filluar
1203Maison Dieu themeluar nga Hubert De Burgh
1213Mbreti John dorëzua kurorë të Papës në Dover
1216Rrethimi i Kalasë nga Louis, Dauphin i Francës
1265MP parë DOVER e zgjedhur
1278Konfederata e Portet Cinque themeluar
1295St Thomas e Dover martirizuar
1348Black Death shkatërruar qytetit
1415Henry V zbarkoi në Dover pas Agincourt
1416Perandori i Shenjtë Romak Sigismund zbarkoi në Dover
1460Warwick zbarkoi në Dover për të udhëhequr ushtrinë Yorkist
1496Fellowship i Cinque Portet Pilotët formuar
1498port i parë artificial i ndërtuar
1520Henry VIII la Dover për Fushën e cohë Gold
1532Composer Thomas Tallis punuar në Dover Priory
1535Shpërbërja e Dover Priory
1573Vizita e Elizabeth I
1588Spanish Armada ikën nëpër Ngushticën e Dover
1588Cinque Fundit shërbimit Ports anije kryer
1605Shakespeare vizitoi Dover, shkrim gremina në 'Mbreti Lear'
1606Dover Harbor Board formuar
1621refugjatët e parë Huguenot ardhur
1642Lufta Civile - Castle konfiskuar nga parlamentarët
1660Charles II zbarkoi në Dover për Rivendosjen
1670Traktati i Dover
1671First Collector e Doganave në Dover emëruar
1680Tërmeti dëmtuar muret e kështjellës
1684Edikti i Nantes - Huguenots vendosur në Dover
1736Philip Yorke e Dover bërë Lordi Kancelar
1746Isaac Minet & Peter Fector themeluar Bankën minet-së
1756John Wesley predikoi, duke filluar lëvizjen Metodiste Dover
1770Buckland Mill prodhimin e letrës
1785Blanchard & Jeffries - parë ndër-channel fluturim tullumbace
1789Dover Charity School themeluar (më vonë Shën Marisë)
1805Grand Shaft filluar
1815Duka i Uellingtonit zbarkoi në Dover pas Waterloo
1820Kontrabandistët mbytur Dover burg
1828Duka i Uellingtonit instaluar si Lord Warden i Portet Cinque
1844Lidhje e drejtpërdrejtë hekurudhore në Londër themeluar
1846Willard Sawyer themeluar Dover triçikël Punon, fabrika e parë në botë të ciklit
1846Dover Rowing Club themeluar
1850Dhoma e Tregtisë themeluar
1851Poet Matthew Arnold shkruan 'Dover Beach'
1852Charles Dickens ka jetuar në Dover
1858Dover Express themeluar
1871Dover College themeluar
1875Captain Webb swam Channel
1890Kent qymyr zbuluar në Dover
1899Marconi dërgoi mesazhin e parë radio cross-channel nga Dover Town Hall
1900Dover Marquee Kompania e themeluar
1907Prince Fushimi i Japonisë arriti në Dover për vizitë shtetërore
1908makina e parë bëhet në të gjithë Channel
1909Louis Blériot - parë ndër-channel fluturimit
1909Duka i Shkollës Mbretërore Ushtarake Jorkut u transferua në Dover
1909Admiralty Harbor hap nga Princi i Uellsit
1910Charles Rolls - Kthimi Fluturimi i parë ndër-channel
1918Dover Patrol Raid në Zeebrugge - Dita e Shën Gjergjit
1919Mbreti Albert i belgëve mbërritur nga hidroavion -Së pari Kryetari i Shtetit do të vizitojë Britaninë nga ajri
1920Arkivoli i 'Ushtarit të Panjohur' marrë nëpërmjet Dover në Westminster Abbey
1921Dover Royal British Legion formuar
1921Dover Patrol Memorial ngritur
1922Rotary Club e Dover themeluar
1924Admiral Keyes zbuloi War Memorial
1925Dover Rugby Football Club themeluar
1935Dover Life Guard Club themeluar
1940Dunkirk Evakuimi
1944D Day (6qershor)
1944Royal hipodromin (Front Line Teatri DOVER-së) mbyllur nga veprimi armikut
1945Sir Winston Churchill instaluar si Lord Warden i Portet Cinque
1945MP parë DOVER së Punës zgjedhur
1953First Car Ferry terminal hapur
1956DOVER binjakëzuar me Split, Kroacia
1959SRN1 - parë automjet ndër-channel
1960Dorothy Bushell, Kryetari i parë Dover-së lady zgjedhur
1965Traget parë RORO hyri në shërbim
196969 Motor Club formuar në Dover
1971Roman pikturuar House zbuluar
1971Dover Lions Club privilegjuar
1973Dover binjakëzuar me Calais
1974Këshilli i Qarkut Dover zëvendësohet Dover Corporation
1975Vizita e Elizabeth II
1979Mbretëresha Elizabeth, Mbretëresha Nënë instaluar si Admiral & Zoti Warden nga portet Cinque & Constable e Dover Castle
1988Dover Qendra e Këshillimit hapur
1990Channel Tunnel nëndetar zbulim i madh
1992Zbulimi i Dover Bronzit Mosha Boat (c. 1550bc), varkë vjetër lundrues në botë
1994Samphire Hoe hapur
1995Qasja Dover & Lëvizshmërisë Grupi i themeluar
1996Këshilli Town Dover formuar
1996Cruise Liner Terminal hapur
1997Dover Cruise Welcome Group formuar
2000Pencester Pavilion hapur