Shërbimi i Përkujtimit të së Dielës dhe Përkujtimi i Luftës së Paradës Dover - të Dielën 12 Nëntor 2023

Në 11.00am mbi burrat Kujtimi e diel Dover, women and children gathered at the People of Dover’s War Memorial to honour the memory of all the service men and women who gave their lives in armed conflicts past and present. mbi 50 wreaths were laid during the service, covering the memorial in red poppies, as a token of the Town’s thanks for the sacrifices made to secure our peace and freedom.

Paradë e standardeve, veteranët dhe organizata të tjera marshuan në Përkujtimin Luftës përballë Maison Dieu Shtëpisë ku dy minuta heshtje u vërejtur me Liderët qytetar. The wreath laying was led by the Deputy Lieutenant of Kent, The Lord Northbourne, on behalf of His Majesty the King, e ndjekur nga kryetari qytetit të Dover, Këshilltar Susan Jones, the Chairperson of Dover District Council, Cllr Gordon Cowan and Member of Parliament for Dover and Deal Mrs. Natalie Elphicke. Wreaths were then laid by representatives of the uniformed services and veterans associations. Everyone was welcome to pay their tribute including local organisations and the families of the fallen.

Falënderimet tona shkojnë për të gjithë ata që morën pjesë në shërbimin tonë për të kujtuar të rënët, përfshirë Degën White Cliffs të Legjionit Mbretëror Britanik, të cilët nisën Kopshtin e Përkujtimit dhe mblodhën për Apelin Poppy në të gjitha motet gjatë dy javëve të fundit. We are also grateful for the oration by Nick Chatwin Rn(RTD), Parade Marshal Mr Alan Tinker of the Dover and Deal Sea Cadets, Mr John Harknett of the Royal Green Jackets Association for playing the last post and reveille, Betteshanger Colliery Welfare Band and Cantium Brass Band for leading the music, Bartësit Standard, and the young people of our Cadet forces who attended and acted as sentries during the service.

The Memorial Service was officiated by the Reverend Catherine Tucker Team Rector for the Dover Town Team Ministry and Flt. Lt. Malcom Sawyer, RAFVR (RTD), Kapelan në legjion Royal britanik (Duvër).

The service finished with one verse of National Anthem.

Parada pastaj marshuan përsëri nëpër qytet për Sheshin e Tregut, ku kryetari mori përshëndes në St. Kisha e Marisë.

Photo-Credits: AlbanePhotography