Punimet e konservimit përfunduan në Memorialin e Luftës së Popullit të Doverit

Ne shprehim mirënjohjen tonë të përzemërt për ekipin e shquar në Rupert Harris Conservation për përkushtimin e tyre të jashtëzakonshëm në restaurimin e Memorialit të Luftës së Popullit të Doverit. Falë vëmendjes së tyre ndaj detajeve, projekti i restaurimit përfundoi me sukses në maj 16, 2023. Vlerësimi ynë më i thellë shkon për ekipin për ruajtjen e rëndësisë së memorialit dhe nderimin e kujtimit që përfaqëson.

Memoriali i Luftës së Popullit të Doverit qëndron si një homazh i përkushtuar për ata nga Doveri që humbën jetën gjatë Luftës së Parë Botërore. Ajo u zbulua në nëntor 5, 1924, me zëvendës-admiralin Sir Roger Keyes që drejton ceremoninë. Pas Luftës së Dytë Botërore, u shtuan mbishkrime shtesë për të nderuar të rënët nga të dyja luftërat. Skulptura përkujtimore u punua nga Reginald R. Goulden, një artist i lindur në Dover, i lindur në 1877.