Zeebrugge Raid (St. Dita e Gjergjit) 1918 Commemorations

Këshilli Town Dover do të kujtohet 104th Vjetori i bastisjes heroike dhe historike të Dover patrullojnë mbi Zeebrugge në ditën e Shën Gjergjit 1918 on Saturday 23rd Prill 2022.

There will be one service, inclusive of 2-minute silence and wreath laying, to be held at 12 midday at the People of Dover’s War Memorial, Biggin Rruga, Duvër. The Town Mayor of Dover, Cllr Gordon Cowan will begin the commemorations by sounding 8 rings on the Zeebrugge Bell, which is located at the nearby Dover Town Hall. The Bell was a gift of thanks from the King of Belgium in recognition of the sacrifice of British servicemen, shumë prej të cilëve janë varrosur në St James Varrezat.

rr. bastisje Gjergjit Dita në nishan Zeebrugge ishte më frymëzues episod historia e kohëve të fundit britanike dhe belge. Megjithë humbjen e tmerrshme të jetës, bastisjes Zeebrugge ndihmoi për të përshpejtuar fundin e Luftës së Parë Botërore.

Si në vitet e mëparshme, residents of Dover and other members of the public are very welcome to attend.