Duke kujtuar Përkujtimin e Raid Zeebrugge - 23 Prill 1918

105-vjetori i bastisjes heroike dhe historike të Patrullës Dover në Zeebrugge në ditën e Shën Gjergjit 1918 u përkujtua në një ceremoni vjetore më 23 Prill.

Reverend Catherine Tucker kreu një shërbim në St. Varrezat e James ku prehen të rënët e bastisjes së bashku me liderin e tyre Zëvendës Admiralin Sir Roger Keyes. Përfaqësuesit nga Dover dhe Zeebrugge vendosën kurora me lule së bashku me shoqatat e veteranëve, Grupet dhe familjet e atyre që kanë vdekur Community.

rr. Bastisja e Ditës së Gjergjit në nishanin në Zeebrugge ishte një episod më frymëzues i historisë së fundit britanike dhe belge. Megjithë humbjen e tmerrshme të jetës, bastisjes Zeebrugge ndihmoi për të përshpejtuar fundin e Luftës së Parë Botërore.

Pas ceremonisë në varreza, në mesditë, Kryetari i Bashkisë së Doverit, Këshilltari Gordon Cowan i ra ziles së Zeebrugge. The Bell ishte një dhuratë e sajë nga mbreti i Belgjikës në njohjen e sakrificës së Dover-së degraduar.

Pas ziles së ziles së Zeebrugge, nderimet e mëtejshme u bënë me një shërbim të shkurtër përkujtimor në Memorialin e Luftës së Popullit të Doverit.

Foto Kredi: Fotografi Albane; Konistoni