Remembering the Fallen. Përkujtimi i bastisjes së Zeebrugge 2016

Të 98th Vjetori i bastisjes heroike dhe historike të Dover patrullojnë mbi Zeebrugge në ditën e Shën Gjergjit 1918 u përkujtua në një ceremoni vjetore më 23 Prill 2016. Reverend John Walker conducted a service at St James Cemetery where the fallen of the raid are laid to rest together with their leader Vice Admiral Sir Roger Keyes. Representatives from Dover and Zeebrugge laid wreaths together with Veteran’s Associations and other Community Groups. This year the Belgium Royal Scout Harmony Band played during the ceremony

rr. Bastisja e Ditës së Gjergjit në nishanin në Zeebrugge ishte një episod më frymëzues i historisë së fundit britanike dhe belge. Megjithë humbjen e tmerrshme të jetës, bastisjes Zeebrugge ndihmoi për të përshpejtuar fundin e Luftës së Parë Botërore.

Following the ceremony at the cemetery further respects were paid at Dover Town Hall where, në mesditë, Kryetari i Bashkisë së Doverit, Councillor Chris Precious rang the Zeebrugge Bell. The Bell ishte një dhuratë e sajë nga mbreti i Belgjikës në njohjen e sakrificës së Dover-së degraduar.

Following the commemorations the Scout Band gave a free public concert at the Dover Town Hall which was much appreciated by those attending.