Dover numëron mbrapsht për Krishtlindje me Dover's Winter Light Up dhe Big Locals Big Noel

Këshilli i qytetit Dover, Këshilli i Qarkut Dover dhe Dover destinacion janë të lumtur të shpallin Dover's Winter Light Up – një festë gjatë gjithë ditës e argëtimit festiv në qendër të qytetit Dover të shtunën 4th Dhjetor.

Ngjarja do të kombinojë një treg Krishtlindjesh me argëtimin live, aktivitete emocionuese për Krishtlindje dhe një mbrëmje interaktive me ndriçim festiv, me një procesion fenerësh që parakalon nëpër qendrën e qytetit për të shoqëruar shkëlqimin sezonal të dritave të Krishtlindjeve të Doverit.

Lagjja e trashëgimisë së Doverit do të shndërrohet në një vend të çudirave të dimrit me golfin e çmendur të Krishtlindjeve, dhomat e arratisjes, Performanca të drejtpërdrejta dhe punëtoritë ndërvepruese të shkrepjes së rakut të Ceramic Art Dover, ndër disa prej atraksioneve që janë vendosur të kënaqin vizitorët, të cilët gjithashtu do të mund të shijojnë blerjet nga tezgat e artizanatit dhe marrjen e mostrave të ushqimeve dhe pijeve të Tregut të Krishtlindjeve.

Duke u zhvilluar në Ladywell Car Park prapa Maison Dieu në Dover, Tregu i Krishtlindjeve dhe argëtimi fillon nga mesdita. Parada e fenerëve do të fillojë në orën 16:00 dhe, së bashku me dritat e Krishtlindjeve të Doverit, do të ndriçojë qendrën e qytetit ndërsa bie muzgu. Featuring exciting giant lantern characters, the parade will be delivered by Dover’s Foundry ardhmja, who staged the hugely successful Walk With Amal event in Dover, “Light Leads The Way”, in October 2021. Children from Dover’s primary schools are invited to a free lantern-making workshop on Sunday 28th November at Biggin Hall, ahead of the procession the following week.

Visitors to Dover on Saturday 4th December will also be able to take advantage of free parking in Dover District Council’s car parks across the district for Small Business Saturday, as the Council continues to work to support local businesses.

Këshilltari Gordon Cowan, Kryetari i Dover, tha: “It’s wonderful to put on this event in Dover and work in partnership, bringing the community together to enjoy this special time of year after such a challenging period.”

Cllr Trevor Bartlett, Leader, Këshilli i Qarkut Dover, tha: “It’s fantastic to support this all-day celebration and to feel excited for a whole season of Christmassy events across White Cliffs Country this year. Following the pandemic, this is a great opportunity for our communities to enjoy festive activities and events that were sadly missed last Christmas, and to support our amazing local businesses at an important time in the business calendar.

“Ne jemi të kënaqur që punojmë me Dover Town Council dhe Destination Dover për të ofruar këtë ngjarje të mrekullueshme falas për komunitetin dhe, me parkim falas që ofrohet edhe në parkingjet e Këshillit atë ditë, everyone can look forward to an enjoyable and successful day.”

Pikat janë ende të disponueshme për Tregun e Krishtlindjeve dhe janë falas. Për t'u regjistruar për një fushë, ju lutemi plotësoni formularin e ngjarjes: https://www.destinationdover.org/dovers-winter-light-up