Dhjetor Gardening Guide

Sallat janë të stolisur dhe deri tani kopsht dhe ndarjen janë në tip top gërmuan formë-tokë, dhe pllenuar mjaft, një kanavacë bosh në pritje frymëzim Vitit të Ri. Icy winds and driving rain may prevent us from spending as much time in our outdoor space as we might like but in the quieter moments of December we may find our imaginations running wild all over it from the warmth and cosiness of our homes. Të tëra i zhytur katalogëve farë, planifikuar saktësisht se çfarë do të bëjmë kur ditët rritet më të gjatë dhe të ngrohta është një kënaqësi njëjës e dimrit. Suttons, Dobie-së dhe Thomas & Morgan janë shitur fara që nga vitet 1800, si dhe sigurimin e Katalogjet që kanë piqued interesat e dimrit kaq shumë cirk ". Thomas Etty është një tjetër purveyor gusht të farave trashëgimisë dhe bulbs. Ndiqni këtë lidhje në e tyre 2016 katalogun dhe ju jeni të sigurt për të shpërblehet me një përvojë shumë të kënaqshme dhe informative kolltuk:

http://thomasetty.co.uk/seeds/veg-flower-2016.pdf

Dimri i thellë është një kohë e mirë për të krasitur asgjë përveç pemëve frutore guri. Pritini në një anim, dy gishta nga burbuqe.

Zogjtë ndalimin nga në rrugën e tyre nga Skandinavia në klimat e ngrohta do të vlerësoj një shuplakë birdseed dhe burimet e ujit unfrozen, kështu që mos harroni ato si dhe të gjitha faithfuls tuaj të vjetër këtë Krishtlindje.

 

Nëse ftohtë dhjetori ju lindi
Muaji i dëborës dhe akullit dhe gëzim
Vendi në dorën tuaj një blu bruz;
Suksesi do të bekoj whate'er të bëni.

Dimri vjen: ulluk ngrirë
Është i lidhur me bare argjendi;
e grumbujt e bardhë drift kundër kasolle;
dhe nata është e shpuar me yje.
Coventry Patmore

Kjo ishte mbrëmje gjithë pasdite.
Ajo ishte borë
Dhe kjo do të dëborës.
Blackbird ul
Në kedri-gjymtyrët.
Wallace Stevens

Dhe Grinch, me Grinch-këmbët e tij ftohtë akull në dëborë, qëndroi i çuditshëm dhe i çuditshëm, si mund të jetë aq? Ajo erdhi pa shirita. Ajo erdhi pa tags. Ajo erdhi pa paketa, kuti ose qese. Dhe ai mëdyshje dhe në mëdyshje "deri enigmë e tij ishte i lënduar. Pastaj Grinch mendoi diçka që ai nuk e kishte më parë. Çfarë nëse Krishtlindje, ai mendoi, nuk vjen nga një dyqan. Çfarë nëse Krishtlindje, ndoshta, do të thotë pak më shumë.

Dr. Seuss