Grant 6,000 Council i Këshillit të Qytetit për Koordinatorin e ri të Rinisë Dover

Një grant i Këshillit prej 6,000 £ nga Komiteti për qëllime qytetare dhe speciale për Qendrën Komunitare të St Radigund do të ndihmojë në mbështetjen e një koordinatori profesional të të rinjve për të ndihmuar disa nga të rinjtë e Doverit më shumë në nevojë.
Askush nuk e ka gjetur të fundit 18 muaj të lehtë por ka dëshmi në rritje se të rinjtë janë goditur rëndë nga izolimi dhe ndërprerja e studimeve të tyre. Kontaktoni me mësuesit, mentorët dhe miqtë janë veçanërisht të rëndësishëm për fëmijët më të mëdhenj dhe të rriturit e rinj që mësojnë të jenë anëtarë kontribues të komunitetit të tyre lokal.
Sa më shpejt të jetë e mundur pas bllokimit Qendra e Komunitetit e St Radigund organizoi një rënie për të pyetur të rinjtë vendas se çfarë donin nga Qendra e tyre. Ishte një po e madhe për diku të ngrohtë dhe të sigurt për të biseduar, luani lojëra në tryezë dhe shoqërohuni dhe pranoni mundësinë për të bërë aktivitete të reja dhe emocionuese. But some conversations were about family crises and difficulties which had left young people feeling alone, struggling with their mental health and needing help to keep them safe in other ways.
The Centre already has a very successful volunteer led youth club for the 5-12 years but wants to do more for older children and young people by employing a professional Youth Coordinator with the necessary skills to help some of our most vulnerable young people. The St Radigund’s Ward is one of the most deprived 10 reparte në MB në shkallë kombëtare me mbi 2,500 nën 18 vjeç që jetojnë në varfëri dhe punësim dhe të ardhura nga më të ulëtat në vend. Me financimin e siguruar, Koordinatori do të jetë i vendosur në St Radigund, por do të arrijë të punojë në të gjithë Qytetin me qëllim të mbështetjes së sesioneve të rregullta të të rinjve në shumicën e komuniteteve lokale.

Një ulje e krimit të nivelit të ulët të komunitetit, a tangible improvement in the outlook and wellbeing of young people attending sessions and opportunities for 12–16 year-olds to access a much needed safe social space are the top priorities.

The Board of Trustees of the Centre said-
“This grant from Dover Town Council has boosted our fund-raising efforts bringing us much closer to our goal of providing safe spaces and structured support for the young people of Dover, not just in St. Radigunds Ward but across the town. Ne jemi shumë mirënjohës për besimin që Këshilltarët kanë treguar në projektin tonë dhe shpresojmë se ky financim do të thotë që ne mund të arrijmë objektivin tonë dhe ta vëmë në lëvizje deri në Vitin e Ri ".