Stafeta Baton mbërrin në Kështjellën Dover

Në 7thKorrik, në lidhje me lojërat e Commonwealth, stafeta e Queens Baton mbërriti në kështjellën e Doverit pas udhëtimit të tij të mundimshëm por frymëzues rreth Komonuelthit. The event not only created a way for the people of Dover to celebrate the collective effort of the nations involved but also allowed Dover to be significantly represented in the relay Batons Journey. Veprimtaria u nis nga kryetari i bashkisë së Doverit, këshilltari Gordon Cowan, dhe u pasua me një fjalim duke theksuar rëndësinë dhe suksesin e bartësve të Batonit të komuniteteve tona dhe talentin e interpretuesve vendas.

Queens Baton Relay bëri një hyrje të shkëlqyer në White Cliffs of Dover përpara se të çonte drejt një feste përkujtimore që përfshinte rreth 2500 njerëzit në kështjellën e Doverit ku mbajtësit e stafetës u pritën ngrohtësisht. Kjo stafetë është 16th Stafeta zyrtare e Queens Baton që përfshin deri në 2500 milje dhe tani është gati për të mbërritur në Birmingham ku do të hapen lojërat e Commonwealth 28th Korrik, megjithatë Dover me reputacionin e tij të shquar si Vendi i shkëmbinjve të bardhë ka qenë i kënaqur të luajë vetëm një rol të vogël në procesin e një udhëtimi të madh.