kronikë

Dover Projekti Memorial Luftës

Dover Projekti Memorial Luftës

Ky memorial i kushtohet njerëzve të Doverit që kishin vdekur në Luftën e Parë Botërore, dhe u zbulua më 5 Nëntor 1924 nga Zëvendës-Admirali Sir Roger Keyes. Mbishkrime të reja u shtuan pas Luftës së Dytë Botërore, duke u rikushtuar të vdekurve të të dy Luftërave Botërore. Skulptura përkujtimore është vepër e Reginald R. Goulden i cili ka lindur në Dover në 1877.

Në Ditën e Përkujtimit 2006, ne botuam një broshurë që detajonte historitë e disa prej emrave të ushtarakëve që shfaqen në memorial. Kjo u bë uebsajti i Memorialit të Luftës së Doverit, drejtuar tërësisht nga vullnetarë, bërë me dashuri për ata që dhanë jetën dhe për të afërmit që lanë pas. Ne te shkuaren, e tashmja, dhe për të ardhmen, përmes shumë nismave dhe programeve të ndryshme, Projekti Memorial i Luftës së Doverit ruan kujtimin e të rënëve tanë, që të mbetet përgjithmonë e gjelbër.

vizitoni Projekti i Memorialit të Luftës së Doverit për të mësuar më shumë.

Zeebrugge

Memoriali i Zeebrugge dhe varrezat e St James CemetaryPorti i Zeebrugge u përdor nga Forcat Britanike të Ekspeditës në tetor 1914, dhe më pas u bombardua nga aeroplanët e Commonwealth dhe francezët. në 23 Prill 1918, Detarët dhe marinsat britanikë, në një koleksion monitorësh, shkatërruesit, motobarkat, nis, kryqëzorë të vjetër, nëndetëset e vjetra dhe tragetet Mersey sulmuan nishanin në Zeebrugge dhe u përpoqën të bllokonin kanalin që të çonte në Bruges dhe në selinë e nëndetëseve gjermane.

Memoriali Zeebrugge përkujton tre oficerët dhe një mekanik të Marinës Mbretërore që vdiqën në nishan në Zeebrugge dhe nuk kanë asnjë varr të njohur. Memoriali qëndron në oborrin e kishës Zeebrugge ku 30 Ushtarët e Komonuelthit të Luftës së Parë Botërore varrosen ose përkujtohen. 17 të varrimeve janë të paidentifikuara, por një memorial i veçantë përkujton një oficer të Shërbimit Ajror Mbretëror Detar, i njohur se ishte varrosur mes tyre.

Në mesditën e Ditës së Shën Gjergjit, e diel, Prill 23, Dovorians ishin të mirëpritur të merrnin pjesë në një takim të shkurtër, haraç lëvizës. Kryebashkiaku, në traditën e krijuar prej kohësh, i ra ziles së Zeebrugge nga ballkoni i Bashkisë. Atë fundjavë, miqtë tanë belgë në Zeebrugge treguan respektin e tyre. Akti i përkujtimit të Doverit për heronjtë e Bastisjes së Zeebrugge u pasua me vendosje kurora lulesh për të rënët, varrosur në St James’ Varrezat.

Zbulo me shume.