The White Cliffs of Dover are one of the most recognisable landscape features in the country.  It is one of the most visited places in Kent which creates pressures for the National Trust who need to enable as many people to access the site whilst limiting the impact of visitors on the landscape.

To help achieve this, a new path will be created from the visitor centre to a viewing platform that overlooks the iconic white cliffs.  This will improve access for less mobile visitors whilst helping to keep footfall within a restricted area and not trampling the chalk grassland.  Disabled parking will also be added and as well as resting places.

A gateway sculpture will also be added that will involve local people in the design process and provide a fitting entrance feature to the site. This work will be led and managed by Up on the Downs, £2.5 million Heritage Lottery funded Landscape Partnership Scheme that aims to make a significant difference to the easily recognisable and iconic landscape of the Dover and Folkestone area.

in    0